Vraag & antwoord deelnemers

Bent u aanbieder? Bekijk dan hier vraag & antwoord voor aanbieders.

Vul uw vraag in en er wordt automatisch voor u gezocht in het vraag & antwoord.

 • Geen items gevonden
 • Algemeen

 • Met uw toestemming mochten wij uw contactgegevens bewaren en gebruiken om u uit te nodigen voor Meedoen in Montferland 2019. Helaas mogen we niet zomaar álle gegevens bewaren en moet u bij het indienen van een aanvraag opnieuw enkele gegevens doorgeven.

 • Wanneer uw aanvraag is goedgekeurd, krijgen volwassenen (18 jaar en ouder) 350 punten en kinderen 500 punten.

 • Nee, dit is helaas niet mogelijk. Punten zijn tot en met 22 december 2019 te besteden.

 • 1 punt is gelijk aan € 0,50.

 • Ja, dat kan. U kunt via het onderdeel “Mijn familie” in “Mijn account” punten overdragen aan uw kind(eren).

 • U kunt uw gegevens aanpassen via het onderdeel “Mijn gegevens” in “Mijn account”.

 • Ja, u kunt bij uw aanvraag direct uw partner en uw kinderen aanmelden. Daarmee krijgt u een familieaccount en kunt u na goedkeuring van de aanvraag gebruik maken van Meedoen in Montferland.

 • Onze helpdesk is bereikbaar via e-mail (vragen@meedoeninmontferland.info) en chat op werkdagen tussen 9.00 – 12.00 en 13.00 – 17.00 uur.

 • Als uw bankrekeningnummer niet klopt kunt u een e-mail sturen naar vragen@meedoeninmontferland.info met hierin de volgende informatie:

  • geboortedatum
  • postcode
  • huisnummer
  • oude bankrekeningnummer
  • nieuwe bankrekeningnummer

  Wij zullen uw bankrekeningnummer dan aanpassen.

 • Aanvragen

 • U kunt hier bekijken of u in aanmerking komt. Twijfelt u? Dien dan gewoon een aanvraag in. De gemeente zal uw aanvraag controleren en u ontvangt dan vanzelf bericht via uw e-mail.

 • Heeft u een aanvraag ingediend, en heeft u bericht ontvangen dat de gemeente nog niet al uw informatie heeft? Dan moet u eerst de aanvullende informatie aanleveren. Dit kan alleen met DigiD. Gegevens waar om gevraagd wordt zijn onder andere:

  • kopie van uw geldig legitimatiebewijs (geen rijbewijs);
  • kopie bankafschriften van al uw bank- en spaarrekeningen over de afgelopen maand (van de eerste tot de laatste dag van de maand);
  • bewijsstukken van al uw inkomsten over de afgelopen maand (loonstroken en/of inkomensspecificaties);
  • eventueel bewijzen van schulden.

  Als u deze gegevens verzameld heeft ga dan naar de website van de gemeente en klik op de knop “Toets inkomen en vermogen”.

  Afhandeling
  Wij proberen uw aanvraag binnen 8 werkweken te beoordelen. U ontvangt hiervan bericht op uw e-mailadres. De 8 weken gaan in op het moment dat wij alle gegevens van u volledig ontvangen hebben.

  Contactgegevens cluster Werk en Inkomen
  Komt u er niet uit? Dan kunt u contact opnemen met het cluster Werk & Inkomen van de gemeente Montferland. Het cluster Werk & Inkomen is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur op telefoonnummer (0316) 291 391. Kies voor optie 1 in het keuze menu.

  Daarnaast kunt u hen ook bereiken via e-mail: ua@montferland.info.

  Locaties en openingstijden

  Gemeentehuis Didam
  Bergvredestraat 10
  6942 GK Didam
  Maandag van 9.00 tot 11.00 uur

  Gouden Handen ’s-Heerenberg
  Emmerikseweg 17
  7041 AV ’s-Heerenberg
  Donderdag van 13.00 tot 15.00 uur

  Heeft u een ingewikkelde vraag of heeft hulp nodig bij het inleveren van stukken? Bel dan eerst even, dan kunnen we op een ander tijdstip een afspraak maken en meer tijd voor u inplannen.

 • De gemeente Montferland kan uw aanvraag om verschillende redenen afwijzen. U ontvangt hiervan altijd een bericht op uw e-mailadres. Daarnaast ontvangt u een brief per post, waarmee u eventueel in bezwaar kunt gaan.

 • Stap 1 – Klik op de knop ‘Aanvragen
  Om Meedoen in Montferland aan te vragen klikt u bovenin beeld op de knop ‘Aanvragen‘.

  Stap 2 – Vul uw BSN-nummer in
  Vul uw BSN-nummer in. Deze vindt u op uw identiteitsbewijs. Klik vervolgens op de knop ‘Controleer’ om de aanvraag te vervolgen.

  Stap 3 – Vul de gegevens aan
  Wanneer u nog niet bekend bent bij de gemeente wordt u gevraagd extra gegevens in te vullen, waaronder uw volledige naam, woonadres en geboortedatum. Wanneer u reeds bekend bent bij de gemeente wordt uw BSN-nummer herkend en hoeft u deze gegevens niet in te vullen. Wanneer u alle gegevens ingevuld heeft klikt u op de knop ‘Volgende’.

  Stap 4 – Partner aanmelden
  Wilt u uw partner aanmelden? Kies hier dan voor ‘Ja, ik wil mijn partner aanmelden’. Heeft u geen partner die woonachtig is op hetzelfde adres als u? Kies dan voor ‘Nee, ik wil geen partner aanmelden’.

  Stap 5 – Vul de gegevens voor uw partner aan
  Geef eerst aan of u de aanvraag voor uw partner mag doen en vul vervolgens het BSN-nummer van uw partner in. Klik op de knop ‘Controleer BSN’ om het BSN-nummer van uw partner te controleren. Vul vervolgens, indien uw partner nog niet bekend is, de gegevens van uw partner aan. Uw partner moet 18 jaar of ouder zijn en op hetzelfde adres woonachtig zijn. Wanneer u alle gegevens ingevuld heeft klikt u op de knop ‘Volgende’.

  Stap 6 – Kind(eren) aanmelden
  Wilt u uw kinderen aanmelden? Kies hier dan voor ‘Ja, ik wil mijn kind(eren) aanmelden’. Wilt u geen kinderen aanmelden? Kies dan voor ‘Nee, ik wil geen kind(eren) aanmelden’.

  Stap 7 – Aantal kind(eren) ingeven
  Allereerst geeft u aan hoeveel kinderen u aan wilt melden. Dit doet u door het juiste aantal uit de lijst te selecteren. Wanneer uw kind ouder is dan 18 jaar dient uw kind zelf een aanvraag te doen.

  Stap 8 – BSN van uw kind(eren) invullen
  Per kind voert u het BSN-nummer in en klikt u op de knop ‘Controleer BSN’. Vervolgens vult u, indien gevraagd, de gegevens van uw kind aan. Ook voor uw kind(eren) geldt dat ze woonachtig moeten zijn op uw woonadres. Wanneer u dit voor uw eerste kind ingevuld heeft, herhaalt u dit proces voor uw eventuele andere kinderen. Wanneer u de gegevens van al uw kinderen ingevuld heeft klikt u op de knop ‘Volgende’.

  Stap 9 – Contactgegevens invullen
  Bij de laatste stap vragen we u een aantal contactgegevens in te vullen, waaronder uw telefoonnummer en e-mailadres. Daarnaast vragen we u om uw bankrekeningnummer in te voeren. Dit heeft als reden dat verschillende regelingen in geld worden uitbetaald op het opgegeven bankrekeningnummer. Wanneer u alle gegevens ingevuld heeft klikt u op de knop ‘Volgende’.

  Stap 10 – Aanvraag controleren en bevestigen
  U heeft nu alle gegevens ingevuld. Controleer of alle gegevens juist zijn en bevestig dit door onderaan de pagina het kopje ‘Ja, bovenstaande gegevens zijn juist’ aan te vinken. Daarnaast dient u akkoord te gaan met de algemene voorwaarden, door het kopje ‘Ja, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden (Bekijk hier de algemene voorwaarden)’ aan te vinken. Wanneer alle gegevens juist zijn klikt u op de knop ‘Versturen’. Uw aanvraag is nu verstuurd.

  Stap 11 – Bevestiging
  Uw aanvraag is verzonden en u ontvangt hier ook een bevestigingsmail van op het opgegeven e-mailadres. U hoort binnen 8 werkweken per e-mail of uw aanmelding goedgekeurd of afgekeurd is.

 • U moet inderdaad opnieuw een aanvraag doen, zodat de gemeente kan bekijken of u nog steeds aan de voorwaarden voldoet en of uw gezinssamenstelling hetzelfde is gebleven. Als uw burgerservicenummer (BSN) bekend is bij de gemeente hoeft u niet opnieuw uw naam, geslacht, geboortedatum en adres in te vullen en kunt u dus wel sneller de aanvraag indienen.

 • Stap 1 – Ga naar ‘Mijn gezin
  U bent ingelogd en komt op de ‘Mijn account’ pagina terecht. Hier kiest u onder het kopje ‘Snel naar’ voor het kopje ‘Mijn gezin’.

  Stap 2 – Klik op de knop ‘Voeg gezinslid toe‘.
  U krijgt een overzicht van uw gezin te zien met alle gezinsleden die bij ons bekend zijn. Om een extra gezinslid toe te voegen klikt u op de knop ‘Voeg gezinslid toe’. Dit gezinslid moet woonachtig zijn op uw adres. Daarnaast moet de partner minimaal 18 jaar oud zijn en mag een kind niet ouder zijn dan 17 jaar. Wanneer uw kind ouder is dan 17 jaar kan hij zelf een aanvraag doen voor Meedoen in Montferland.

  Stap 3 – Kies de rol van uw gezinslid
  U kiest hier of u uw partner of een kind aan wilt melden. Dit doet u door de juiste optie uit de lijst te kiezen. Er laadt zich vervolgens een nieuw veld.

  Stap 4 – Voer het BSN-nummer van uw gezinslid in
  U vindt het BSN-nummer op het identiteitsbewijs van uw gezinslid. Voer dit nummer in en klik op de knop ‘Controleer BSN’.

  Stap 5 – Vul de gegevens aan
  Om de aanmelding van uw gezinslid af te kunnen ronden vult u de naam, het geslacht en de geboortedatum in.

  Stap 6 – Klik op de knop ‘Aanvragen’
  Wanneer u alle gegevens ingevoerd heeft, klikt u op de knop ‘Aanvragen’ om uw aanvraag in te dienen. Uw aanvraag wordt altijd binnen 8 werkweken in behandeling genomen.

 • Nee, dit is helaas op dit moment nog niet mogelijk. Als u minderjarig bent, kunt u een e-mail sturen naar vragen@meedoeninmontferland.info met hierin de volgende informatie:

  • BSN-nummer
  • naam, adres en woonplaats
  • geboortedatum
  • e-mailadres

  Zodra er dan meer over bekend is, zullen wij u hierover informeren.

 • Als u bent ingelogd kunt u via “Mijn account” de diverse kindpakket-regelingen aanvragen.

 • Ja, u kunt bij uw aanvraag direct uw partner en uw kinderen aanmelden. Daarmee krijgt u een familieaccount en kunt u na goedkeuring van de aanvraag gebruik maken van Meedoen in Montferland.

 • U ontvangt per e-mail een bevestiging zodra uw aanvraag is behandeld door de gemeente Montferland. Wanneer de aanvraag is afgewezen ontvangt u de reden van afwijzing per e-mail. De gemeente Montferland zal uiterlijk binnen 8 werkweken uw aanvraag in behandeling nemen.

 • U moet ingelogd zijn om een aanvullende regeling aan te vragen. In “Mijn account” ziet u vervolgens alle regelingen die er zijn. Het is afhankelijk van uw gezinssamenstelling en leeftijd welke regelingen u precies kunt aanvragen en hoe vaak u dat kunt doen.

 • U kunt een partner of kind toevoegen via “Mijn familie” in “Mijn account”. In alle andere gevallen kunt u contact opnemen met vragen@meedoeninmontferland.info.

 • Als u zich aanmeldt voor Meedoen in Montferland controleert de gemeente Montferland uw gegevens. Er wordt gecontroleerd of u woonachtig bent in Montferland en of u voldoet aan de inkomensvereisten. Zodra uw aanvraag is behandeld wordt het burgerservicenummer (BSN) weer verwijderd, deze wordt dus niet bewaard.

 • Als uw familie later dan u naar Nederland is overgekomen, kunt u hen via “Mijn familie” in “Mijn account” toevoegen.

 • Aanvragen voor het toevoegen van een gezinslid worden door de gemeente Montferland binnen 8 weken beoordeeld.

 • Inloggen

 • U kunt op de volgende manier inloggen:

  Stap 1: Klik op ‘Inloggen’ bovenin de menubalk.
  Stap 2: Log in met de inloggegevens die u per e-mail ontvangen heeft.

 • Nee, het is niet mogelijk om uw gebruikersnaam te wijzigen. U kunt wel een nieuw wachtwoord instellen.

 • Dit is een link waarmee u meteen kunt inloggen. U heeft dan geen gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

 • U kunt inloggen met uw directe inloglink. Bent u die kwijt, dan kun u een nieuwe inloglink aanvragen. Als u bent ingelogd kunt u een nieuw wachtwoord instellen via “Mijn gegevens”.

 • Zodra uw aanmelding is goedgekeurd, krijgt u een e-mail van Meedoen in Montferland. In die e-mail staat de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee u kunt inloggen.

 • Bestellen

 • Als u bent ingelogd op Meedoen in Montferland kunt u naar de webwinkel gaan. Links bovenin de pagina kunt u kiezen voor wie u producten gaat bestellen.

 • U kunt punten van volwassenen (hoofdaanvrager en partner) geven aan kinderen. Dit kan via het onderdeel “Mijn gezin” in “Mijn account”. Punten kunnen alleen worden overgedragen aan kinderen die in uw account staan.

  Punten overdragen van een kind naar een volwassene is niet mogelijk.

 • Dit verschilt per aanbieder en per product. Als het product opgestuurd kan worden, staat dit aangegeven bij het product. Let op: Het versturen van producten kan extra kosten met zich meebrengen. Verzendkosten worden betaald met punten.

 • De gemeente Montferland heeft besloten dat het beschikbare budget moet bijdragen aan het meedoen in de gemeente. Om deze reden is het niet mogelijk om uitsluitend kleding en/of accessoires te kopen. Het aantal punten dan kan worden besteed bij Scapino en Ros Schoen- en Voetspecialist is daarom beperkt tot 100 punten per persoon.

 • Nee, dit is niet mogelijk.

 • Nee, het is niet mogelijk om punten bij te kopen.

 • Ja, u moet een account hebben om een product te bestellen in de webwinkel van Meedoen in Montferland.

 • Als u een product of dienst heeft afgenomen, is het in de regel niet meer mogelijk om het product of dienst te ruilen. In uitzonderlijke gevallen kan dit wel. Neem daarvoor contact op met de klantenservice via vragen@meedoeninmontferland.info

 • Als u bent ingelogd, kunt u via “Mijn aanvragen” in “Mijn account” alle bestellingen en aanvragen voor aanvullende regelingen bekijken.

 • Nee, het is niet mogelijk om andere producten te bestellen. Dankzij het uitgebreide aanbod van lokale aanbieders en een nauwkeurige selectie van producten is er voor ieder wat wils.

 • Ja, zolang uw budget toereikend is kunt u zoveel producten en diensten kiezen als u zelf wenst. Dit kan ook van meerdere aanbieders zijn en het kan gedurende het huidige kalenderjaar.

 • Nee, de aanbieders hebben gedurende het jaar de mogelijkheid om zich aan te melden en producten toe te voegen of te wijzigen.

 • U heeft de mogelijkheid om gedurende het kalenderjaar producten te bestellen. U hoeft dus niet alles in een keer te besteden.

 • Uw punten blijven geldig tot en met 22 december 2019. Hierna komen deze te vervallen.

 • Als u bent ingelogd ziet u in de webwinkel aan de linkerkant hoeveel punten ieder gezinslid heeft.

 • Nee, normaal gesproken worden de bestelde producten afgehaald bij de aanbieder. Om die reden zijn er geen verzendkosten berekend. In sommige gevallen kan een bestelling ook opgestuurd worden, dit verschilt per aanbieder en per product. U kunt dit bij het product zien.

 • Na het bestellen van een product krijgt u per e-mail een bevestigingsbericht met het afhaalbewijs.

 • Afhalen

 • Een afhaalbewijs is het waardedocument waarop de bestelling staat. Na het plaatsen van een bestelling, ontvangt u het afhaalbewijs per e-mail. Het afhaalbewijs moet u uitprinten en overhandigen aan de aanbieder of op uw mobiel of tablet laten zien aan de aanbieder. De aanbieder gebruikt dit document om uw bestelling te controleren. Alle bestellingen moeten voor 29 december 2019 afgehaald zijn.

 • U kunt het afhaalbewijs van uw bestelling bekijken en downloaden via het onderdeel “Aanvragen” in “Mijn Account”.

 • U kunt het afhaalbewijs ook digitaal tonen, bijvoorbeeld op uw telefoon. Wanneer dit ook niet mogelijk is, neemt u contact op met de gemeente Montferland via vragen@meedoeninmontferland.info.

 • Ja dat kan. U kunt het e-mailbericht met daarin het afhaalbewijs op uw mobiel of tablet laten zien aan de aanbieder. Die kan dan controleren of u recht heeft op het bestelde product.

 • Het afhaalbewijs is geldig tot 29 december 2019. Haalt u uw bestelling niet op tijd op, dan is uw afhaalbewijs niet meer te gebruiken.

 • Dit verschilt per aanbieder. Op uw afhaalbewijs staat vermeld wanneer u de producten kunt afhalen. Bent u er niet zeker van, neem dan eerst contact op met de betreffende aanbieder.

 • Aankopen

 • Nee, dat kan helaas niet. U kunt het betreffende lidmaatschap afnemen voor de eerstvolgende periode. Stem dit ook af met de vereniging.

 • Dit ligt aan de aanbieder. Neem contact op met de aanbieder waar u een lidmaatschap of abonnement heeft besteld en spreek dit met hen af.

 • Op alle producten, lidmaatschappen en abonnementen gelden de (garantie)voorwaarden die de aanbieder hanteert. Deze voorwaarden zijn identiek aan een ‘normale’ aankoop.

Staat uw vraag er niet tussen?

Of is uw vraag hierboven niet voldoende beantwoord? Neem dan contact met ons op.